Som man bädda få man ligga heter det. Nu visar sig resultatet av slopad revisionsplikt.

4 av 5 nystartade aktiebolag väljer bort revisor – försämrad kvalitet på boksluten
http://www.mynewsdesk.com/se/uc/pressreleases/4-av-5-nystartade-aktiebolag-vaeljer-bort-revisor-foersaemrad-kvalitet-paa-boksluten-1083198

Enligt UC pressrelease har kvalitén sjunkit betydligt sedan revisionsplikten slopades. Det kommer ju inte som någon överraskning att kvalitén skulle sjunka, däremot att de olika intressenter såsom banker mm inte ställer högre krav på kvalitet.

Att vända sig till en kvalificerad revisor eller redovisningskonsult borde vara en självklarhet för de som vill bedriva framgångsrika företag. Det är nivån på säkerhet företagare borde diskutera om de behöver en revisor eller en redovisningskonsult istället för att välja bort säkerheten som kvalificerade konsulter utgör.